Om oss

Nordskiffer ägs och startades av Björn och Tulsa Jansson. Vi är ett litet familjeföretag med stor kunskap och mycket stolthet över våra produkter. Sagan om Nordskiffer började med bilresor i Europa. Till Frankrike, England, Holland, Belgien och Spanien där takskiffern används flitigt på både tak och fasad. Tulsa och Björn fascinerades av materialet och frågade sig varför det inte används i högre utsträckning i Sverige. Tolv år senare har vi fått förstärkning av Monica, Mats, Magnus och Malin och Nordskiffer är idag Sveriges ledande skifferexperter med spännande naturstensprojekt i hela Skandinavien. Vi har tät kontakt med våra noga utvalda leverantörer och god inblick i produktionen och kvaliteten.

Vår filosofi

Gamla gedigna material i nya sammanhang är vår mission. Både därför att gedigna material skänker en speciell sorts karaktär till rummen och byggnaderna; ett slags lugn och historisk tidlöshet och för att det helt enkelt är ekonomiskt att använda material med lång livslängd. Bra material åldras dessutom vackert och vi tror att miljön man vistas i påverkar livskvalitén. Om inte annat för att man slipper underhåll eller att tänka på omläggning de närmaste decennierna. För att veta att materialen är bra har vi koncentrerat oss på några få leverantörer som vi känner till desto mer om, både vad gäller produkternas egenskaper och hur leverantörernas produktionled ser ut. Vi besöker alla våra skifferbrott och vet att det är sjyssta arbetsförhållanden.

Nedan är bilder från den kurs i mänskliga rättigheter vi på Nordskiffer gick våren 2017 under ledning av Tulsa Jansson, doktorand i tillämpad etik vid Linköpings Universitet och lärare i mänskliga rättigheter vid Malmö Högskola.

www.nordskiffer.com | Nordskiffer AB | Verkstadsgatan 2 | 263 39 Höganäs, Sverige | Telefon: 0046 42 33 13 98