FASADRENOVERING

Miljonprogrammens bäst-före-datum har gått ut. Privata och statliga bostadsbolag står inför den största renoveringen någonsin när dessa fastigheter ska moderniseras för att bli trivsamma, funktionella samt energi- och miljömässigt hållbara. Att använda sig av takskiffer på fasad ger alla hållbara vinster och tillför dessutom en estetik som andas kvalitet och långsiktighet. Takskifferns som ju använts i tusentals år som byggnadsmaterial står ju med ena benet i historisk byggvård och med andra benet i ultra modern byggteknik och uttryck. Detta gör sammantaget att materialet lämpar sig väl att integrera i både äldre och moderna befintliga stadsmiljöer.

NVFL+/NordClad+ är ett system som utvecklats från NVFL/NordClad och framtaget särskilt för miljonprogramsrenoveringar och andra fasadrenoveringar där man vill tilläggsisolera med utanpåliggande isolering. Vill man ha en ny fasad utan att tilläggsisolera kan man använda sig av NVFL/NordClad som är metallläkt och krok. Plusset i NVFL+/NordClad+ indikerar metalldetaljer som gör att fasaden kan ställas på olika mått för att anpassas till den mängd utanpåliggande isolering man önskar.

Läs mer här om NVFL+ >>

 

Har du en sliten fasad som det är dags att fräscha till och samtidigt tilläggsisolera så är NordClad + (det som tidigare hette NVFL+) ett komplett system.
Med natursten på fasaden slipper du dessutom underhåll som målning. 
Fasadrenovering Borås, Multicolor 40 x 25 cm i dubbeltäckning.
Fasadrenovering Göteborg, Samaca Classic 40 x 25 cm i dubbeltäckning.
Fasadrenovering av industribyggnader, Kållered. Multicolor, 40 x 25 cm i dubbeltäckning.
Fasadrenovering äldreboende Svängsta. Samaca Classic 40 x 25 cm satt i dubbeltäckning.