Cookies och Integritetspolicy

Cookies och Integritetspolicy

Policy hantering av personuppgifter

Syftet med denna policy är att säkerställa att vi på Nordskiffer hanterar personuppgifter i enlighet med EUs dataskyddsförordning (General Data Protection Regulation – GDPR). Policyn omfattar alla behandlingar där personuppgifter hanteras och omfattar såväl strukturerad som ostrukturerad data.
Denna policy är förankrad hos alla våra medarbetare.

  • Vi lagrar personuppgifter digitalt för två syften
    Att kunna hantera förfrågningar, ordrar etc.
    Behandling av personuppgifter är nödvändig för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden gentemot dig, samt att kunna ge dig den service du förväntar dig. Vi behöver använda dina personuppgifter för att till exempel kunna kommunicera med dig om de produkter du beställer. Behandling av dina personuppgifter förekommer i CRM-system, kund- och fakturasystem och i mailkonversationer.
  • Att informera om förändringar gällande sortiment, nyheter etc
    Vi behandlar dina personuppgifter i samband med att vi vill informera dig om förändringar i sortiment eller om aktiviteter/evenemang som är relaterade till vår verksamhet och som vi tror ligger i ditt intresse.

Exempel på personuppgifter vi lagrar är namn, adress, e-postadress, telefonnummer, personnummer, kundnummer, avtalsnummer, fakturanummer, underskrifter, organisationsnummer etc.

Vi lämnar ut dina kunduppgifter till finansbolag eller kreditinstitut när vi behöver ta fram en kreditupplysning. Även leverantörer till oss kan komma att behöva dina personuppgifter för att vi ska kunna leverera produkter och tjänster till dig.

Mailkonversationer raderas kontinuerligt så att data äldre än tre år försvinner. Dina personuppgifter sparas i vårt CRM-system i maximalt tre år om du väljer att avsluta relationen med oss. Uppgifter som hör till bokföringslagen sparas i maximalt sju år.

Vi på Nordskiffer värnar om din personliga integritet och vår förhoppning är att du ska känna dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss. Om du inte vill att vi sparar dina kunduppgifter, har invändningar/klagomål, önskar ett utdrag över dina uppgifter, vill ändra något eller har frågor om vår hantering är du välkommen att kontakta oss.

Företagsledningen skall aktivt arbeta med insatser som stöder policyn. Det innefattar bland annat att vara lyhörd för behov av kompetensutveckling inom företaget och vara lyhörd för och vidta åtgärder vid situationer och ageranden som strider mot policyn. Ledningen avser VD samt styrelse.

VD har det övergripande ansvaret för innehållet i denna policy samt att den implementeras och efterlevs av verksamheten. Policyn ska revideras en gång per år samt vid behov. VD får delegera ansvaret och implementationen till lämplig person på företaget.
Alla medarbetare ansvarar för att de agerar i enlighet med denna policy och vad den vill säkerställa.

Cookiepolicy

Om denna cookiepolicy

Denna cookiepolicy förklarar vad cookies är och hur vi använder dem, vilka typer av cookies vi använder, dvs. den information vi samlar in med hjälp av cookies och hur den informationen används, och hur man kontrollerar cookie-preferenserna.

Du kan när som helst ändra eller återkalla ditt samtycke från cookieinställningarna på www.nordskiffer.com

Vad är cookies?

Cookies är små textfiler som används för att lagra små bitar av information. De lagras på din enhet när webbplatsen laddas i din webbläsare. Dessa cookies hjälper oss att få webbplatsen att fungera korrekt, göra den säkrare, ge en bättre användarupplevelse och förstå hur webbplatsen fungerar och att analysera vad som fungerar och var den behöver förbättras.

Hur använder vi cookies?

Som de flesta webbplatser använder vi förstaparts- och tredjepartscookies för flera ändamål. Förstapartscookies är oftast nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på rätt sätt och de samlar inte in någon av dina personligt identifierbara uppgifter.

De tredjepartscookies som används på vår webbplats är främst för att förstå hur webbplatsen fungerar, hur du interagerar med vår webbplats, för att hålla våra tjänster säkra och allt som allt ge dig en bättre upplevelse.

Vilka typer av cookies använder vi?

Nödvändiga: Vissa cookies är nödvändiga för att du ska kunna uppleva vår sajts fulla funktionalitet. De tillåter oss att underhålla användarsessioner och förhindra alla säkerhetshot. De samlar inte in eller lagrar någon personlig information.

Analytiska: Dessa cookies lagrar information som antalet besökare på webbplatsen, antalet unika besökare, vilka sidor på webbplatsen som har besökts, källan till besöket, etc. Dessa data hjälper oss att förstå och analysera hur bra webbplatsen presterar och där det behöver förbättras.

Funktionella: Dessa är cookies som hjälper vissa icke-nödvändiga funktioner på vår webbplats. Dessa funktioner inkluderar att bädda in innehåll som videor eller dela innehåll på webbplatsen på sociala medieplattformar.

Listan nedan beskriver cookies som används på vår webbplats.

CookieBeskrivning
_gaThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_ga_EB56CZWREHThis cookie is installed by Google Analytics.
_gat_UA-68871998-1A variation of the _gat cookie set by Google Analytics and Google Tag Manager to allow website owners to track visitor behaviour and measure site performance. The pattern element in the name contains the unique identity number of the account or website it relates to.
_gidInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
CONSENTYouTube sets this cookie via embedded youtube-videos and registers anonymous statistical data.
cookielawinfo-checkbox-advertisementSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analyticsSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Analytics" category .
cookielawinfo-checkbox-functionalThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessarySet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Necessary" category .
cookielawinfo-checkbox-othersSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to store the user consent for cookies in the category "Others".
cookielawinfo-checkbox-performanceSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to store the user consent for cookies in the category "Performance".
CookieLawInfoConsentRecords the default button state of the corresponding category & the status of CCPA. It works only in coordination with the primary cookie.
VISITOR_INFO1_LIVEA cookie set by YouTube to measure bandwidth that determines whether the user gets the new or old player interface.
YSCYSC cookie is set by Youtube and is used to track the views of embedded videos on Youtube pages.
yt-remote-connected-devicesYouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video.
yt-remote-device-idYouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video.
yt.innertube::nextIdThis cookie, set by YouTube, registers a unique ID to store data on what videos from YouTube the user has seen.
yt.innertube::requestsThis cookie, set by YouTube, registers a unique ID to store data on what videos from YouTube the user has seen.

Hur kan jag kontrollera cookie-preferenserna?

Om du skulle besluta dig för att ändra dina inställningar senare under ditt besök, kan du klicka här: Cookieinställningar

Utöver detta erbjuder olika webbläsare olika metoder för att blockera och radera cookies som används av webbplatser. Du kan ändra inställningarna i din webbläsare för att blockera/radera cookies. För att ta reda på mer om hur du hanterar och raderar cookies, besök wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.