Telefon, +46 (0)42 33 13 98

Cookies och Integritetspolicy

Du är här: Startsida » Cookies och Integritetspolicy

Policy hantering av personuppgifter

Syftet med denna policy är att säkerställa att vi på Nordskiffer hanterar personuppgifter i enlighet med EUs dataskyddsförordning (General Data Protection Regulation – GDPR). Policyn omfattar alla behandlingar där personuppgifter hanteras och omfattar såväl strukturerad som ostrukturerad data.
Denna policy är förankrad hos alla våra medarbetare.

  • Vi lagrar personuppgifter digitalt för två syften
    Att kunna hantera förfrågningar, ordrar etc.
    Behandling av personuppgifter är nödvändig för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden gentemot dig, samt att kunna ge dig den service du förväntar dig. Vi behöver använda dina personuppgifter för att till exempel kunna kommunicera med dig om de produkter du beställer. Behandling av dina personuppgifter förekommer i CRM-system, kund- och fakturasystem och i mailkonversationer.
  • Att informera om förändringar gällande sortiment, nyheter etc
    Vi behandlar dina personuppgifter i samband med att vi vill informera dig om förändringar i sortiment eller om aktiviteter/evenemang som är relaterade till vår verksamhet och som vi tror ligger i ditt intresse.

Exempel på personuppgifter vi lagrar är namn, adress, e-postadress, telefonnummer, personnummer, kundnummer, avtalsnummer, fakturanummer, underskrifter, organisationsnummer etc.

Vi lämnar ut dina kunduppgifter till finansbolag eller kreditinstitut när vi behöver ta fram en kreditupplysning. Även leverantörer till oss kan komma att behöva dina personuppgifter för att vi ska kunna leverera produkter och tjänster till dig.

Mailkonversationer raderas kontinuerligt så att data äldre än tre år försvinner. Dina personuppgifter sparas i vårt CRM-system i maximalt tre år om du väljer att avsluta relationen med oss. Uppgifter som hör till bokföringslagen sparas i maximalt sju år.

Vi på Nordskiffer värnar om din personliga integritet och vår förhoppning är att du ska känna dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss. Om du inte vill att vi sparar dina kunduppgifter, har invändningar/klagomål, önskar ett utdrag över dina uppgifter, vill ändra något eller har frågor om vår hantering är du välkommen att kontakta oss.

Företagsledningen skall aktivt arbeta med insatser som stöder policyn. Det innefattar bland annat att vara lyhörd för behov av kompetensutveckling inom företaget och vara lyhörd för och vidta åtgärder vid situationer och ageranden som strider mot policyn. Ledningen avser VD samt styrelse.

VD har det övergripande ansvaret för innehållet i denna policy samt att den implementeras och efterlevs av verksamheten. Policyn ska revideras en gång per år samt vid behov. VD får delegera ansvaret och implementationen till lämplig person på företaget.
Alla medarbetare ansvarar för att de agerar i enlighet med denna policy och vad den vill säkerställa.

Cookiepolicy

VAD ÄR COOKIES OCH HUR FUNGERAR DE?

En cookie är en liten textfil som sparas på din dator eller i din webbläsare när du besöker en webbplats. Precis som de flesta företag, använder Nordskiffer cookies för att underlätta och förbättra användarupplevelsen för dig som besökare. Vi använder också cookies för att mäta trafiken på vår webbplats och för att samla in information om hur vår webbplats används.

VILKA OLIKA TYPER AV COOKIES FINNS DET?

Det finns i huvudsak två typer av cookies, permanenta och temporära (sessionscookies). Permanenta cookies lagras som en fil på din dator eller mobil under en viss tid tills du själv eller servern som sänt dem, raderar dem. Sessionscookies lagras tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare. Cookies kan också benämnas som förstapartscookies eller tredjepartscookies. Förstapartscookies sätts av innehavaren till en webbplats (i detta fall Nordskiffer.se) och tredjepartscookies sätts av en annan webbplats, t.ex. youtube.com

VAD ANVÄNDER VI COOKIES TILL?

Vi använder cookies på vår webbplats för att kunna ge dig som besökare en bättre upplevelse och bättre service. När någon besöker vår webbplats skapas sessionscookies vilka är nödvändiga för att kunna använda vissa delar av webbplatsen. Dessa cookies innehåller ingen identifierbar information om dig som användare och sparas enbart temporärt.

Cookies för webbanalys

Vi använder cookies (tredjepartscookies) för att samla statistik om antalet besökare på webbplatsen, om besökarna och för att mäta hur besökare interagerar med webbplatsen. Detta gör vi för att bättre kunna förstå de behov besökarna har och hur vi kan förbättra och utveckla webbplatsen. Vi använder Google Analytics som hjälp för detta.

Med hjälp av cookies via Google Analytics samlar vi in information om antal besökare, vilka sidor som besöks, vilka webbläsare och vilka operativsystem besökarna använder, språk, datum och tid för besöket.

Den information som samlas in i dessa cookies (inklusive din IP-adress) vidarebefordras till och lagras av Google Inc. i USA. Dessa cookies innehåller ingen övrig personlig information och genom att vi har aktiverat IP-maskering anonymiseras IP-adressen.

Dessa cookies sparas i Google Analytics system i 24 månader då de därefter raderas. Varför de sparas såpass länge är för att vi skall kunna mäta olika år mot varandra för att se skillnader i användande av webbplatsen.

Läs mer om hur Googles använder data samt information om hur du kan blockera cookies från Google Analytics: https://policies.google.com/privacy?gl

Du kan förhindra att information om ditt besök på denna webbplats delas med Google Analytics genom att helt enkelt klicka på “NEJ” på den informationsruta som dyker upp på webbplatsen första gången du besöker oss. Då sätts inga cookies och du är fullständigt anonym. Observera dock att vissa funktioner på webbplatsen då inte kommer att fungera för dig.

Vill du förhindra att lämna spårinformation till Google Analytics på ett mer permanent sätt kan du följa instruktionerna på denna länk: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

I det fallet installeras en s.k. opt-out cookie på din dator, vilket är en cookie som förhindrar framtida insamlingar av uppgifter om ditt besök på bl a denna webbplats. Läs mer om opt-out cookies sist i denna text.

Övriga tredjepartscookies

Tredjepartscookies är cookies som en annan part, dvs inte Nordskiffer.se, placerar i din enhet via våra webbplatser. När du besöker en webbsida med inbäddat innehåll eller använder en delningsknapp, t.ex. till Facebook eller Youtube, kan du få cookies från dessa webbplatser. Nordskiffer styr inte över dessa cookies, utan rekommenderar att du besöker de enskilda webbplatserna från tredje part för mer information om hur dessa hanteras:

KAN JAG RADERA ELLER STÄNGA AV COOKIES?

Du kan som sagt klicka på “NEJ” på den informationsruta som dyker upp på webbplatsen första gången du besöker oss. Då sätts inga cookies och du är fullständigt anonym. Observera dock att vissa funktioner på webbplatsen då inte kommer att fungera för dig.

Du kan också välja att stänga av cookies helt, eller att få ett meddelande varje gång en ny cookie skickas till din dator eller mobil. Stänger du av cookies kan du uppleva att webbplatsen inte fungerar tillfredställande. Mer information om hur du ändrar inställningarna avseende cookies finns i Hjälp-menyn i webbläsaren.