Skifferakademin

Du är här: Startsida » Kurser & Evenemang » Skifferakademin
Samlingsbild på olika skiffersorter

Skifferakademin

…är samlingsnamnet på de event vi håller i vårt nya showroom i Stockholm.

Vi lever i en föränderlig värld med nya krav, tekniker, idéer, normer och regler. Det betyder att vi alla befinner oss i en konstant utbildningsprocess.

Skifferakademin är en hub för alla som är intresserade av byggmaterial. Här vill vi skapa en dialog med dig som är arkitekt, byggare, fastighetsägare eller dig som har ett intresse av material. Vi vill dela med oss av den expertis som vi besitter inom sten, fasad och andra teman som angränsar. Samtidigt vill vi lära oss mer av dig, som är expert inom just ditt område.

Vår ambition är att skapa ett forum för intressanta dialoger och ömsesidigt lärande. Tillsammans kan vi påverka framtidens byggande!

Skifferakademin program

Är du intresserad av byggande, natursten, arkitektur etc och vill få kunskap och inspiration är du varmt välkommen att delta på Skifferakademin.

Program 2019

  • 13 november kl 8.30-9.30: Tema brandtest med case study av Fyrtornet på Lidingö.
    Under 2019 genomfördes det första storskaliga brandtestet av naturstensfasad. Fasaden var uppbyggd med isolering och skifferplattor i fasadsystemet NordClad. Det var JM som bygger 22-våningshuset som tog initiativet. Under skifferakademin går vi denna gång igenom hur ett brandtest av fasadmaterial går till samt resultatet från testet av Lidingöprojektet.
    Frukost står uppdukat från kl 8.30, föredrag startar kl 9.

Hur anmäler jag mig?

Du deltar genom att anmäla dig till skifferakademin@nordskiffer.com. Uppge namn på deltagare, företag och kontaktuppgifter. Evenemangen är kostnadsfria men bokade platser som inte avbokas senast 24 timmar innan kommer debiteras 200:-/person. Vi bjuder på enklare lunch.

Om ni är ett större gäng som vill komma till Skifferakademin så går det bra. Vi anpassar temat efter önskemål och är flexibla med datum.

Undrar du över något är du välkommen att höra av dig till Annie Bojing på annie@nordskiffer.com eller 08-501 317 99

Annie Bojing är ansvarig för Nordskiffers Skifferakademi

Hitta till Skifferakademin

Adressen är Nordskiffer Showroom, Bobergsgatan 75b, Stockholm
(t-bana Ropsten)