Skifferakademin

Du är här: Startsida » Kurser & Evenemang » Skifferakademin
Samlingsbild på olika skiffersorter

Skifferakademin…

…är samlingsnamnet på de event vi håller för att öka kunskapen om skiffer och hållbart byggande.

Vi lever i en föränderlig värld med nya krav, tekniker, idéer, normer och regler gällande hållbarhet och byggande. Det betyder att vi alla befinner oss i en konstant utbildningsprocess.

Skifferakademin är en hub för alla som är intresserade av byggmaterial. Här vill vi skapa en dialog med dig som är arkitekt, byggare, fastighetsägare eller dig som har ett intresse av material. Vi vill dela med oss av den expertis som vi besitter inom sten, fasad och andra teman som angränsar. Samtidigt vill vi lära oss mer av dig, som är expert inom just ditt område.

Externa föreläsare såväl som Nordskiffers egna experter håller i evenemangen som arrangeras som digitalt webinarie eller som fysiska möten. En populär variant av Skifferakademin är att sammanstråla vid en fastighet med takskifferfasad och på plats gå igenom hur materialet kan användas, montagesätt och hållbarhetsfrågor ekonomiskt, socialt och miljömässigt.

Vår ambition är att skapa ett forum för intressanta dialoger och ömsesidigt lärande. Tillsammans kan vi påverka framtidens byggande!

Skifferakademin program 2020-2021

Är du intresserad av byggande, natursten, arkitektur etc och vill få kunskap och inspiration är du varmt välkommen att delta på Skifferakademin. Vi kan anordna en fysisk presentation hos er eller i vårt showroom alternativt ett platsbesök vid ett eller flera skifferprojekt. Föredrar ni en digital träff ordnar vi det. Ex på teman:

Montage av skiffer på fasad
Vi kommer att gå igenom grunderna inom montage av takskiffer med krok samt montage av skuren 10 mm sten montage med clips i fasadsystemet NordClad. Vi kommer även att beröra limning och ett par andra montagemetoder. Plåtdetaljer, hörn, anslutningar till fönster etc kollar vi också närmare på.

Brandsäker naturstensfasad
Vi går igenom regler kring fasader och brand samt kikar närmare på det SPFire105 som genomfördes hos RISE under år 2020. Då testades 10 olika skiffersorter i det ventilerade fasadsystemet NordClad med mycket gott resultat.

Hållbart byggande med skiffer
Att bygga hus med skiffer är en väl beprövad metod som har använts i flera hundra år. Skiffer är inte dyrt, det är bara ett lysande exempel på att det går att kombinera ett miljövänligt och hållbart naturmaterial med en exklusiv känsla utan att det behöver kosta. Vi berättar om de möjligheter du har med vackert och hållbart skiffer för fasader och tak.

Hur anmäler jag mitt intresse?

Kontakta oss via skifferakademin@nordskiffer.com. Evenemangen är kostnadsfria och vi kan skräddarsy en skifferakademin för just ditt gäng.

Undrar du över något är du välkommen att höra av dig till Annie Bojing på annie@nordskiffer.com eller 08-501 317 99

Annie Bojing är ansvarig för Nordskiffers Skifferakademi

Hitta till vårt showroom i Stockkholm

Adressen är Nordskiffer Showroom, Bobergsgatan 75b, Stockholm
(t-bana Ropsten)