Skifferakademin

Du är här: Startsida » Kurser & Evenemang » Skifferakademin
Samlingsbild på olika skiffersorter

Skifferakademin

…är samlingsnamnet på de event vi håller i vårt nya showroom i Stockholm.

Vi lever i en föränderlig värld med nya krav, tekniker, idéer, normer och regler. Det betyder att vi alla befinner oss i en konstant utbildningsprocess.

Skifferakademin är en hub för alla som är intresserade av byggmaterial. Här vill vi skapa en dialog med dig som är arkitekt, byggare, fastighetsägare eller dig som har ett intresse av material. Vi vill dela med oss av den expertis som vi besitter inom sten, fasad och andra teman som angränsar. Samtidigt vill vi lära oss mer av dig, som är expert inom just ditt område.

Vår ambition är att skapa ett forum för intressanta dialoger och ömsesidigt lärande. Tillsammans kan vi påverka framtidens byggande!

Skifferakademin program 2020

Är du intresserad av byggande, natursten, arkitektur etc och vill få kunskap och inspiration är du varmt välkommen att delta på Skifferakademin.

13 maj: Montage av skiffer på fasad
Vi kommer att gå igenom grunderna inom montage av takskiffer med krok samt montage av skuren 10 mm sten montage med clips i fasadsystemet NordClad. Vi kommer även att beröra limning och ett par andra montagemetoder. Plåtdetaljer, hörn, anslutningar till fönster etc kollar vi också närmare på.

23 sept: Naturstensdagen
Under detta årligen återkommande heldagsarrangemang får du massa inspiration och kunskap inom mark, mur, fasad och tak med natursten. Anmäl dig för deltagande heldag eller halvdag. Uppge om du önskar lunch. Programmet är under arbete!

 25 nov: Program kommer.

Hur anmäler jag mig?

Du deltar genom att anmäla dig till skifferakademin@nordskiffer.com. Uppge namn på deltagare, företag och kontaktuppgifter. Evenemangen är kostnadsfria men bokade platser som inte avbokas senast 24 timmar innan kommer debiteras 200:-/person. Vi bjuder på enklare lunch.

Om ni är ett större gäng som vill komma till Skifferakademin så går det bra. Vi anpassar temat efter önskemål och är flexibla med datum. Exempel på teman:
– Brandtestad naturstensfasad
– Teknisk genomgång av montagesätt
– Inspiration och referensprojekt
– Plåtdetaljer och anslutningar

Undrar du över något är du välkommen att höra av dig till Annie Bojing på annie@nordskiffer.com eller 08-501 317 99

Annie Bojing är ansvarig för Nordskiffers Skifferakademi

Hitta till Skifferakademin

Adressen är Nordskiffer Showroom, Bobergsgatan 75b, Stockholm
(t-bana Ropsten)