Skifferakademin – mötesplats för hållbart byggande

Du är här: Startsida » Kurser & Evenemang » Skifferakademin – mötesplats för hållbart byggande
Samlingsbild på olika skiffersorter

Skifferakademin…

…är samlingsnamnet på de event vi håller för att öka kunskapen om skiffer och hållbart byggande.

Vi lever i en föränderlig värld med nya krav, tekniker, idéer, normer och regler gällande hållbarhet och byggande. Det betyder att vi alla befinner oss i en konstant utbildningsprocess.

Skifferakademin är en hub för alla som är intresserade av byggmaterial. Här vill vi skapa en dialog med dig som är arkitekt, byggare, fastighetsägare eller dig som har ett intresse av material. Vi vill dela med oss av den expertis som vi besitter inom sten, fasad och andra teman som angränsar. Samtidigt vill vi lära oss mer av dig, som är expert inom just ditt område.

Externa föreläsare såväl som Nordskiffers egna experter håller i evenemangen som arrangeras som digitalt webinarie eller som fysiska möten. En populär variant av Skifferakademin är att sammanstråla vid en fastighet med takskifferfasad och på plats gå igenom hur materialet kan användas, montagesätt och hållbarhetsfrågor ekonomiskt, socialt och miljömässigt.

Vår ambition är att skapa ett forum för intressanta dialoger och ömsesidigt lärande. Tillsammans kan vi påverka framtidens byggande!

Skifferakademin program 2021

Är du intresserad av byggande, natursten, arkitektur etc och vill få kunskap och inspiration är du varmt välkommen att delta på Skifferakademin. Under 2021 hålls de som kostnadsfria webseminarier, öppna för alla att ansluta till.

9 februari – webseminarie
Kl 14.30-15.00
Tema: Hållbart byggande med skiffer. Ekonomi, miljö och social hållbarhet med takskifferplattor i fasadsystemet NordClad. Att bygga hus med skiffer är en väl beprövad metod som har använts i flera hundra år. Skiffer är inte dyrt, det är bara ett lysande exempel på att det går att kombinera ett miljövänligt och hållbart naturmaterial med en exklusiv känsla utan att det behöver kosta. Vi berättar om de möjligheter du har med vackert och hållbart skiffer för fasader och tak.
Anmälan och mer info!

16 mars – webseminarie
Kl 14.30-15.00
Tema: Fasadrenovering med takskiffer. En i princip underhållsfri fasad med lång livslängd är klokt att sikta på när du står inför en fasadrenovering. Här får du en bra introduktion till hur du går tillväga och även ett gäng referensprojekt att titta närmare på.
Anmälan och mer info!

25 maj – webseminarie
Kl 14.30-15.00
Tema: Säkra fasader. År 2021 står en ny version av ByggAMA klar – vad innebär det för skivmaterial? Vi kikar närmare på detaljer kring konstruktionen vid montage av till exempel takskifferplattor. Vi går också in på brandtest SP Fire105 av fasad och belastningstest för vindlaster som är gensomfört hos RISE.
Anmälan och mer info!

12 oktober – webseminarie
Kl 14.30-15.00
Tema: ej fastställt

16 november – webseminarie
Kl 14.30-15.00
Tema: ej fastställt

Vi arrangerar webseminarierna Skifferakademin i samarbete med Marknadspartner. Hela listan över deras föredrag hittar du här!

Vi kan anordna en fysisk presentation hos er eller i vårt showroom alternativt ett platsbesök vid ett eller flera skifferprojekt. Föredrar ni en digital träff ordnar vi det

Hur anmäler jag mitt intresse?

Kontakta oss via skifferakademin@nordskiffer.com. Evenemangen är kostnadsfria och vi kan skräddarsy en skifferakademin för just ditt gäng.

Undrar du över något är du välkommen att höra av dig till Annie Bojing på annie@nordskiffer.com eller 08-501 317 99

Annie Bojing är ansvarig för Nordskiffers Skifferakademi

Hitta till vårt showroom i Stockkholm

Adressen är Nordskiffer Showroom, Bobergsgatan 75b, Stockholm
(t-bana Ropsten)