Skifferakademin – mötesplats för hållbart byggande

Kurser & Evenemang / Skifferakademin – mötesplats för hållbart byggande

Samlingsbild på olika skiffersorter

Skifferakademin…

…är samlingsnamnet på de event vi håller för att öka kunskapen om skiffer och hållbart byggande.

Vi lever i en föränderlig värld med nya krav, tekniker, idéer, normer och regler gällande hållbarhet och byggande. Det betyder att vi alla befinner oss i en konstant utbildningsprocess.

Skifferakademin är en hub för alla som är intresserade av byggmaterial. Här vill vi skapa en dialog med dig som är arkitekt, byggare, fastighetsägare eller dig som har ett intresse av material. Vi vill dela med oss av den expertis som vi besitter inom sten, fasad och andra teman som angränsar. Samtidigt vill vi lära oss mer av dig, som är expert inom just ditt område.

Externa föreläsare såväl som Nordskiffers egna experter håller i evenemangen som arrangeras som digitalt webinarie eller som fysiska möten. En populär variant av Skifferakademin är att sammanstråla vid en fastighet med takskifferfasad och på plats gå igenom hur materialet kan användas, montagesätt och hållbarhetsfrågor ekonomiskt, socialt och miljömässigt.

Vår ambition är att skapa ett forum för intressanta dialoger och ömsesidigt lärande. Tillsammans kan vi påverka framtidens byggande!

Skifferakademin program 2024

En uppdaterad lista av events kommer inom kort.

Hur anmäler jag mitt intresse?

Kontakta oss via skifferakademin@nordskiffer.com. Evenemangen är kostnadsfria och vi kan skräddarsy en skifferakademin för just ditt gäng.

Morgondoppet rundklippt takskiffer på fasad. Foto Fredrik Karlsson, Landskrona stad

Hitta till vårt showroom i Stockholm

Adressen är Nordskiffer Showroom, Bobergsgatan 75b, Stockholm
(t-bana Ropsten)