NordClad – fasadsystem för takskiffer på fasad

Takskiffer på fasad kan monteras i antingen så kallad enkeltäckning eller dubbeltäckning. Enkeltäckning är mindre överlapp medan dubbeltäckning är monterat med mer (60%) överlapp. Standardmått på takskiffer för dubbeltäckning är 400 x 250 mm, som monteras på högkant. Standardmått på enkeltäckning är 300 x 600 mm, respektive 500 x 300 mm. Observera att ritningarna nedan behöver anpassas för varje enskilt projekt. De är alltså bara exempel på hur enkeltäckning respektive dubbeltäckning monteras på plåtläkt.

Nordskiffers fasadsystem NordClad består av NVFL (Nordskiffer ventilerad fasadläkt) vilket är en så kallad hattprofil med speciellt anpassad hålbild. NVFL tillverkas till oss av Lindab. Systemet består även av stormkrokar som plattorna monteras med. Krokarna är mönsterskyddade och tillverkas av ett svenskt metallföretag på uppdrag av oss. Vårt system är utvecklat för att uppfylla krav och kriterier i ByggAma.

NordClad säljs som ett komplett system med plåtläkt och krok men endast tillsammans med vår skiffer. Anledningen till att fasadsystemet inte säljs separat är att det är anpassat till våra materials mått och tjocklekar.

Vi utför inga montage själva men har kontakt med montörer runt om i Skandinavien som vi kan rekommendera.

Enkeltäckning med Nordskiffer SYSTEM NVFL

Nedan instruktion för enkeltäckning på träläkt

Dubbeltäckning med NORDSKIFFER SYSTEM NVFL

Nedan instruktion för dubbeltäckning på träläkt

Dubbeltäckning på fasad

Enkeltäckning på fasad

Skiffer limmad på sockel

Skiffer monterad med backfixing