Landskrona – Morgondoppet – Nordskiffer Grön, Classic

Du är här: Startsida » Fasadprojekt » Fasadprojekt med takskiffer » Landskrona – Morgondoppet – Nordskiffer Grön, Classic

Ikon information Projektinformation

Skiffersort/täckning: Nordskiffer Grön rundad 406x254mm och Nordskiffer Classic rundad 400x250mm, på fasaden är takskifferplattorna monterade i fasadsystemet NordClad

Arkitekt: Jakobsson Pusterla Arkitekter

Beställare: EmraHus

Ort: Borstahusen, Landskrona

Foto: Nordskiffer AB

Fiskens skimrande fjäll, nät som hänger på tork

Borstahusen är ett gammalt fiskeläge med många charmiga hus, och framförallt många fina gamla gathus. Emrahus ville ta inspiration från dessa och göra något som smälte in i området men som fortfarande var modernt och unikt. Så här beskriver de projektet på sin hemsida:

”Många av de gamla gathusen i Borstahusen har en hög sockel i olika material, men främst tegel, som vi överdrivit och dragit upp, och sedan låtit övre plan vara utskjutande och markerat de olika planen i olika material. På den undre delen har vi handslaget tegel och vi har inspirerats av gesimsens estetiska struktur och låtit teglet vara varierande. Den övre delen är klädd i ett vackert skiffer i olika färger inspirerat av fiskfjäll. Runt ”midjan” mellan de två planen löper mässingsplåt.”

Robin Berkhuizen, som är VD och kreativt ansvarig på Emrahus säger så här:

”Vi ville skapa ett kravlöst livsstilsboende där den där lyxiga hotellkänslan möter hemtrevligt, där man får mer tid över till att leva ett aktivt liv, i ett område som kan erbjuda det rakt utanför dörren.”

Arkitekt är Marcus Pusterla på Jakobsson Pusterla Arkitekter, kika på deras hemsida för mer information om takskifferprojektet Morgondoppet.

Kontakta oss idag för mer information!