Landskrona – Morgondoppet – Nordskiffer Grön, Classic

Fasadprojekt / Fasadprojekt med takskiffer / Landskrona – Morgondoppet – Nordskiffer Grön, Classic

Ikon information Projektinformation

Skiffersort/täckning: Nordskiffer Grön rundad 406x254mm och Nordskiffer Svart rundad 400x250mm, på fasaden är takskifferplattorna monterade i fasadsystemet NordClad

Interiör: skiffergolv av sorterna Nordskiffer Samaca Svart och Nordskiffer Samaca Grå

Arkitekt: Jakobsson Pusterla Arkitekter

Beställare: EmraHus

Priser/utmärkelser: Landskrona Stads Stadsbyggnadspris 2020

Ort: Borstahusen, Landskrona Stad

Foto: Nordskiffer AB

Fiskens skimrande fjäll, nät som hänger på tork

Borstahusen är ett gammalt fiskeläge med många charmiga hus, och framförallt många fina gamla gathus. Emrahus ville ta inspiration från dessa och göra något som smälte in i området men som fortfarande var modernt och unikt. Så här beskriver de projektet på sin hemsida:

”Många av de gamla gathusen i Borstahusen har en hög sockel i olika material, men främst tegel, som vi överdrivit och dragit upp, och sedan låtit övre plan vara utskjutande och markerat de olika planen i olika material. På den undre delen har vi handslaget tegel och vi har inspirerats av gesimsens estetiska struktur och låtit teglet vara varierande. Den övre delen är klädd i ett vackert skiffer i olika färger inspirerat av fiskfjäll. Runt ”midjan” mellan de två planen löper mässingsplåt.”

Robin Berkhuizen, som är VD och kreativt ansvarig på Emrahus säger så här:

”Vi ville skapa ett kravlöst livsstilsboende där den där lyxiga hotellkänslan möter hemtrevligt, där man får mer tid över till att leva ett aktivt liv, i ett område som kan erbjuda det rakt utanför dörren.”

Arkitekt är Marcus Pusterla på Jakobsson Pusterla Arkitekter, kika på deras hemsida för mer information om takskifferprojektet Morgondoppet.

Landskrona Stads Stadsbyggnadspris 2020

Så här motiverade stadsbyggnadsnämnden i Landskrona Stad sitt beslut att utse Morgondoppet till vinnare:

”Stadsbyggnadspriset i Landskrona 2020 tilldelas ett välutformat mikrokvarter bestående av sju passivhus. Materialvalen kopplar till platsen på ett spännande och utmanande sätt och ger det djärva inom arkitekturen en självskriven kandidat.

Inspirationen och anpassningen till platsen syns genom valda material och utformning. Det blir tydligt med det våginspirerade taklandskapet, skiffer monterade likt fiskfjäll, balkongräcke påminnande om fisknät och en robust nedervåning i tegel.

Det finns en hög precision vid detaljutformning av plåtarbete, mönstermurning och materialövergångar. Kvarteret hålls samman och omfamnas av en gördel i mässing. Fönstersättningen som är modern och balanserad i fasad ger samtidigt utrymme för en effektiv och funktionell planlösning. Trädgårdarna förbinds med en gemensam passage som ger möjlighet till en praktisk logistik.

Projektet har genomgående även en hög kvalitetsnivå på interiören med exklusiva lösningar och materialval. Kvarteret utmärker sig starkt i sin självständighet trots en fin anpassning till omgivningen.”

Nordskiffer Grön, takskiffer på fasad, rundklippta plattor på Morgondoppet

Byggherre bakom kvarteret Morgondoppet är Emrahus, arkitekt är Jakobsson Pusterla Architects och byggföretag är Teamab. Skifferfasaderna monterades av Nordvästan Tak & Fasad i Höganäs. Ekbladhs Måleri har lagt skiffergolven invändigt. Mer information om projektet finns på morgondoppet.se

Kontakta oss idag för mer information!