Skövde – Aspö – Nordskiffer Grön

Fasadprojekt / Skövde – Aspö – Nordskiffer Grön

Ikon information Projektinformation

Skiffersort/täckning: Nordskiffer grön monterad i enkeltäckning

Arkitekt: Studio Ekberg

Ort: Skövde, Aspö

Foto: Nordskiffer AB

Så beskriver Skövdebostäder området på sin egen hemsida. Här har arkitekten Mikael Ekberg (Studio Ekberg) tillsammans med sina tidigare kollegor på Abako arkitekter skapat något unikt. Abako tog i samarbete med PEAB fram det vinnande förslaget i Skövdebostäders tävling om att få rita de bostäder som ska byggas i området Aspö. Så här beskriver de sin vision:

“Vår vision omfattar att skapa nya bostäder med uttalat ekologisk profil i harmoni med befintlig bondgård och den lantliga omgivningen. Ledorden är långsiktigt, klimatsmart, grönt, levande, balanserat och innovativt.”

Skövdebostäder är noga med att påtala att detta inte är ett område för de mest fanatiska miljökämparna, utan att det är ett område för alla:

“Det ekologiska bostadsområdet på Aspö är inte tänkt bara för de som är djupast engagerade i miljöfrågan. Bara genom att flytta in tar man sitt ekologiska ansvar. Utan att göra avkall på det bekväma moderna livet kan man genom att välja ett boende på Aspö leva i samklang med naturen. Tack vare genomtänkta smarta lösningar i boendet kan avtrycket i miljön bli minimalt. Skövdebostäder bygger det moderna ekologiska boendet.”

Aspö Ekologi – ett prisvinnande projekt

Aspö Ekologi blev nominerat till Årets Samhällsbyggare 2017 av Dagens Samhälle. Ett pris som delas ut till kommuner, regioner, företag eller organisationer som arbetar med social och miljömässig hållbarhet, bostäder och infrastruktur.

Takskifferfasader i Aspö hos Skövdebostäder Enkeltäckning 305 x 508 mm Nordskiffer Grön

Kontakta oss idag för mer information!