Kataloger och dokument

Teknik & Info / Skiffer / Kataloger och dokument

Våra broschyrer och dokument för nedladdning

Här finner du våra broschyrer och dokument i digital form för nedladdning. De öppnas som pdf i extern flik där du kan välja att läsa dem online, ladda ner eller skriva ut dem. Om du vill ha dem i tryckt form kan du kontakta oss så hjälper vi dig.

skifferfasad2

Skifferfasad 2019

I broschyren om skifferfasader från 2019 finner du information, fakta och ritningar över montage både för takskiffer och skuren sten. Här får du inspiration genom vackra bilder från projekt med olika skiffersorter, fasadtäckningar och mönster.

fasadbok_nedladdning

Fasadboken 2018

I Fasadboken finner du en massa inspiration och information om fasadsystemet NordClad med isolering,  NordClad+. I boken beskrivs hur takskiffer monteras i fasadsystem med plåttillbehör från Lindab och glasullsisolering från ISOVER. Fasadsystemet NordClad+ funkar både vid nybyggnation och fasadrenovering.

skiffer_pa_nytt

Inspiration och fakta

Denna produktkatalog innehåller bilder och beskrivningar av skiffer för fasad och tak men även för golv och mark. Mängder av montagesätt och estetiska uttryck och en hel massa inspirerande bilder.

skotselrod_golv

Skötselråd skiffergolv

Ett skiffergolv är tåligt och enkelt att sköta. I detta dokument finner du råd för läggning av skiffergolv, tips för impregnering/porstängning med såpa och sådant som är bra att känna till vid vardaglig skötsel.

skotselrod_tak_fasad

Skötselråd Takskiffer på tak och fasad

En fasad eller ett tak med takskifferbeklädnad har mycket lång livslängd och är i princip underhållsfri, men vissa saker kan vara bra att känna till. I dokumentet får du tips och råd om hur du sköter om ytorna.

skotselrod_via

Skötselråd Cementmosaik / Via

Tillverkningen av VIA-plattor kräver gedigen hantverkskunskap och ytorna kan du hålla vackra länge med några enkla knep. Läs mer om hur du vårdar ditt golv på bästa sätt i skötselråd och läggningsanvisningar på VIA’s hemsida.

welsh_katalog

Welsh Slate

De walesiska skiffersorterna Welsh Slate Dark Blue Grey och Welsh Slate Heather är verkligen värda sina egna kataloger. Materialen har en gedigen historia och lång tradition av användande i olika applikationer. Katalogen är framtagen av producenten i Wales och är på engelska.

eviroment_decleration

EPD NordClad

Environmental Product Declaration på vårt fasadsystem NordClad med takskiffer.