Betongklinker – Cementmosaik VIA

Betongklinker – Cementmosaik VIA

Golvbeläggning av betongklinker

Visst är det är något speciellt med betongklinker? Inte bara för att det är en platta som har tillverkats på samma sätt sedan 1800-talet. Utan även för att själva materialet i sig skapar en robust känsla samtidigt som variationerna i mönster och den harmoniska färgsättningen lyfter fram det vackra hantverket. Vare sig du väljer en platta med slät yta eller en med struktur, en enfärgad eller en mönstrad, en kvadratisk eller en åttkantig kommer VIA-plattan att ge ditt hem karaktär, oavsett om den läggs i köket, i badrummet eller i vardagsrummet. Det finns ett brett utbud av mönster och färger och de tidlösa plattorna passar i såväl gamla byggnader som nya hus. Var, och hur, du än väljer att lägga dem kommer de att ge en unik effekt i ditt hem.

VIA’s svarta Gaudi platta är lagd på Stora Hotellet i Umeå. Klicka på länken och hitta mer information om hotellet! Stora Hotellet Umeå Boutique – Hotel Award 2014

Skapa ditt eget golv, låt dig inspireras och se hela VIA’s sortiment på Vias hemsida.

Vi på Nordskiffer är agentur för VIA i Sverige så alla frågor direkt till VIA vidarebefordras till oss.

Bildgalleri

Tillverkningen kräver hantverkskunskap

Att tillverka betongklinker kräver hantverkskunskap. Till stor del sker tillverkningen och infärgningen manuellt vilket ger varje platta sitt eget unika uttryck. Det som skapar varje plattas utseende är variationer i färgsättning, både de små nyanserna i klinkerns färg och nyanser som uppstår under själva i infärgningen. Många typer av plattor blir brända i ugn men inte betongklinker, som vid tillverkningen blir torkat. På så sätt härdar materialet bra och ger slitstarka ytor.

VIA golv betongklinker svart grått blom-/stjärnmönster
VIA golv betongklinker korridor med mönstrade plattor enfärgad fris

Vårda ditt golv

Att sköta ett betongklinkergolv är enkelt. Ytan är slitstark och med en impregnering efter läggning motstår ytan fett och smuts väl. Betongklinker är gjort av material som är känsliga för syra, precis som exempelvis marmor. Det är därför viktigt att använda neutrala rengöringsmedel och att du kontrollerar pH-värdet på rengöringsprodukten innan den används. Om sura livsmedel (tex vin) hamnar på plattorna ska det torkas upp och plattorna ska omedelbart rengöras.

Läggning av betongklinker

Att lägga VIA-plattor är enkelt, men det bör ske med stor noggrannhet för att du ska kunna njuta av dina plattor under många år. Det finns bra anvisningar på VIAS’s egen hemsida om läggning och skötsel av VIA-golv.

Golv VIA betongklinker trapphus i kombination med trappsteg av trä

Kontakta oss idag för mer information!