Linköping – Krouthéns Gata – Castillo på sockel

Fasadprojekt / Linköping – Krouthéns Gata – Castillo på sockel

Ikon information Projektinformation

Skiffersort/täckning: Skurna skifferplattor av sorten Castillo, montage med lim

Arkitekt: Sonark Arkitektkontor

Ort: Linköping, kvarteret Automaten i Övre Vasastaden

Foto: Nordskiffer AB

Castillo på sockel

En skiffersort som är vanligt förekommande på socklar är Castillo. Den lämpar sig väl för limning eller kan monteras med dold infästning på annat sätt.

Ett annat sätt att montera skuren Castillo på är med clips. Clips-montaget passar för en bearbetad yta som sågad eller borstad. Montaget ger en slät fasad utan överlapp och du kan använda plattor med tjockleken 10 mm.

I kvarteret Automaten har linköpingsbaserade Sonark Arkitektkontor valt skifferplattor Nordskiffer Castillo på sockeln till den putsade och rödmålade fastigheten. Så här beskriver de projektet:

”Det blir ett modernt hus med influenser från Vasastadens klassiska bebyggelse, som socklar i natursten, fasader i varma kulörer och en strikt och stilren fönstersättning.

Det varmröda huset som vetter mot nyskapade Nordengatan är byggt i sju våningar med butiker och lokaler i gatuplanet. Husets gavlar har inslag av ståldetaljer och är upphöjda från gatuplan, vilket skapar en egen identitet till kvarteret. De två huskroppar som ansluter till det röda får en ljusare varmgul nyans och binder ihop till en helhet. Spännande fyror i husets utskjutande delar får vackert ljusinsläpp från två håll.”

Kontakta oss idag för mer information!